M2Media is een sterke, onafhankelijke partner die begrijpt wat we nodig hebben. Ze komen met een helder, hands-on advies en we hebben een persoonlijke klik met het team.

Jurjen Worp
Manager Marketing Communicatie
Coop Supermarkten

 

Succesvolle campagne met Swipe Cube voor Coop

Klik hier voor de demo van de Swipe Cube.

UITDAGING
Vanuit Coop is de vraag gesteld hoe zij de twee (gloednieuwe!) vestigingen van Coop Vandaag in Rotterdam onder de aandacht konden brengen onder een voor hun relevante doelgroep. Ons advies is lokaal de aanbiedingen van de Coop Vandaag onder de aandacht te brengen met een relevante uiting bij een relevante doelgroep.

DOELSTELLING
Een stijging in het bezoek in de winkels van Coop Vandaag realiseren en de aanbiedingen onder de aandacht brengen.

CAMPAGNEPERIODE
6 campagne weken (25 april 2016 t/m 3 juli 2016)

OPLOSSING
Gezien het concept van Coop Vandaag zich uitstekend leent voor ook korte, snelle bezoeken is er vanuit M2Media gekeken naar een media inzet die de consument op het juiste moment bereikt waardoor er voor directe storetraffic gezorgd kan worden. Aangezien Coop Vandaag wekelijkse meerdere aanbiedingen heeft is er in samenwerking met M2Media een Swipe Cube ontwikkelt waar de verschillende aanbiedingen in te zien zijn. Om de link naar directe storetraffic nog relevanter te maken is er een tweede formaat ingezet met hierin een Store Locator verwerkt om zo direct de route naar de winkel te berekenen. Deze twee uitingen zijn met tweewekelijkse nieuwe creatie ingezet via Programmatic Buying getarget in een straal rondom de CoopVandaag filialen om zo iedereen in de buurt (bewoners, reizigers en dagjesmensen) te bereiken met de aanbiedingen bij Coop Vandaag.

RESULTAAT
Na de eerste campagneweken zagen we al snel dat de uitingen zorgden voor een stijging in het websitebezoek. De CTR is gemiddeld over de hele campagne maar liefst 3x zo hoog als de benchmark. Vanuit Coop Vandaag werden de uitingen ook gezien als een succes en is de campagne verlengd t/m eind 2016 om zo op het juiste moment, bij het juiste publiek aanwezig te blijven.