'

De vraag:

Hoe maken we van ‘Bankier van het Verzet’ een kaskraker?

Lees hoe we te werk gingen

Resultaten
Gouden Film
binnen 2 weken
300.000
bezoekers in 5 weken
Platina Film
voor het eerst in twee jaar voor een Nederlandse film
5 gouden kalveren
de grote winnaar van de Gouden Kalveren-gala
Gouden Loftrompet 2018
de beste marketingcampagne voor een film

Dutch FilmWorks

Hoe we van ‘Bankier van het Verzet’ een kaskraker hebben gemaakt

De grote Amerikaanse blockbusters vliegen je om de oren. Hoe trek je dan als Nederlandse verzetsfilm de aandacht? Wij wisten hier wel raad mee.

Wie zegt dat je de grootste marketingbudgetten nodig hebt om een film op de kaart te zetten? Slimme creativiteit does the trick. Men name een bijzonder verhaal. Niet zomaar een bioscoopfilm, maar een die dieper gaat. Een film over het verzet. Een prachtig emotioneel uitgangspunt dat we alleen maar over hoeven te brengen aan het publiek.

Dé perfecte mix van paid, owned en earned

We starten met een onderzoek onder ‘die hard’ filmfans en het grote publiek. Wat zijn hun voorkeuren, wanneer bepalen zij dat ze naar de bioscoop gaan en waarom?

We maakten een inschatting van de free publicity die we konden verwachten en de betaalde social media-inzet. De timings stelden we continu bij na vaststelling van de bekendheid van de film. Soms steeg de bekendheid spontaan en vaak hielp onze campagne.

De bijzondere emotie van het verhaal brachten we over via tv en online video. Met een climax direct voor de première. De film werd een hit.

Uitkomst

Dat de aandacht die we genereerden effect had, bleek al snel: Binnen 10 dagen was er een bezoekersaantal van 100.000 bezoekers Binnen 5 weken waren er 300.000 bezoekers.