14 juni 2018

We werven nieuw talent via wifi bij de AMMA-uitreiking

Bij de uitreiking van de AMMA’s hebben we onder de noemer wifi recruitment op creatieve wijze een vacature bij de doelgroep onder de aandacht gebracht.

In de standaard wifi pop-up vensters werden de bezoekers verrast met de boodschap: “Bij M2Media zoeken we sr. communications consultant. Interesse? Connect met dit wifi netwerk. M2Media zoekt nieuwe collega.”   Matthijs Roumen, Strategy Director, licht toe: “Net als veel bureaus merken we dat het verdomd lastig is onze vacatures bij talent onder de aandacht te brengen. Natuurlijk hebben we bij M2Media het leukste team, de mooiste klanten en de lekkerste koffie. Ons bureau groeit als kool, is genomineerd voor mediabureau van het jaar en staat flink in de schijnwerpers. Maar de bannerblinde groep mensen uit de industrie verleid je niet met een LinkedIn-advertentie of een goede plaat op Instagram. Daar heb je wat opvallends voor nodig. Al helemaal op senior niveau voor onze vacature voor onze vacature van Communications Consultant.”

wifi

Hoe werkt het? Verbind je met een van de netwerken, dan opent een pagina vanaf de mobiele server. Dat zie je ook als je in een hotel of in de trein connect met wifi en eerst voorwaarden moet accepteren. Naast een samenvatting van de vacature (bij een award heeft de doelgroep niet de tijd om álles uitvoerig te lezen) schreef het bureau een korte introtekst om duiding te geven aan de plek waar de doelgroep de vacature tegenkwam;   Een vacature op een wifi-netwerk? Zeker. Want in onze filosofie zijn álle contactpunten media.   Genoeg over ons. Want naast onze jacht naar de titel Mediabureau van het jaar, zijn we op zoek naar jou. Tenminste, als je media in je hart hebt. We zijn namelijk op zoek naar een: Senior Communications Consultant!   Ook riep het bureau de doelgroep op om HR manager Mariëlle aan te spreken bij de AMMA’s (of, als je al een glaasje te veel op had, de volgende dag te mailen).   Tijd voor actie Is dit op jouw lijf geschreven? Toon ons dan je daadkracht en ga op zoek naar Mariëlle, onze HR Manager. Dat kan vanavond bij de AMMA-uitreiking, maar ook morgen via marielle@m2media.nl. En hup, nu weer aan de borrel!   De actie heeft de verwachtingen overtroffen. Het was niet alleen hét gesprek van de avond bij de AMMA’s (inclusief vele complimenten van de concurrerende bureaus), ook heeft het daadwerkelijk een eerste aantal cv’s opgeleverd.

wifi